Dr. Takács Ildikó – Clean Ears a természetes fültisztításért

Dr. Takács Ildikó – Clean Ears a természetes fültisztításért

A fülzsírt, vagy latinul cerument, mely egy teljesen ártalmatlan, sőt élettanilag fontos szerepet betöltő viaszos anyag! A legtöbb ember esztétikai, vagy esetleg panasz miatt eltávolítja. Pedig ez a sárgás, esetenként sötétebb akár barnás, zsíros massza, fontos szerepet tölt be! Bevonja a külső hallájárat falát borító érzékeny finom bőrfelszínt, mely így védi azt a korokozóktól, a víztől és egyéb szennyező anyagoktól. 

A fülzsírt, melyet a bőrben elhelyezkedő mirigyek termelnek, alapvetően nem kell eltávolítani, ha normál mennyiségben termelődik. Fontos szerepe van a hallójárat „öntisztuló” mechanizmusában, amely azt jelenti, hogy a dobhártya felől folyamatosan a külvilág felé halad, ezáltal lassan kiszárad és kihullik.     

Számos esetben:
Például hajvágás, vagy hajmosás után, idős férfiaknál, uszoda, vagy fürdőzés után, kellemetlen tömöttség érzés, esetenként fájdalom és halláscsökkenés merülhet fel a felgyülemlett fülzsír miatt.

Az mindenki számára ismert, hogy a hallójárat tisztítása fülpiszkálóval nem ajánlott!
Ezért volt komoly igény egy jól használható, kényelmes egyszerű fültisztító módszerre. A CleanEars fülspray hatásos, biztonságos és természetes spray a felhalmozódott fülzsír feloldásához és kimosásához! Mely vegyíti a mechanikusan tisztító vegyület, és a természetes olívaolaj biztonságos és hatékony használatát.

Dr. Takács Ildikó

egyetemi adjunktus